Jubileummenu in eerste weekend van maart

Jubileummenu in eerste weekend van maart

Jubileummenu vanwege het 5-jarig bestaan van Poort van Franeker

Op 8 februari 2016 deden we een bakkie bij de notaris en kochten we dit restaurant. Best spannend was dat toen hoor, maar we hebben er nog geen dag spijt van. De weken daarna moesten we eerst klussen en alles klaarmaken voor de officiële opening op 5 maart. Restaurant Poort van Franeker was en.

Weet u nog dat de brug over het Van Harinxmakanaal er destijds uit lag en dat er een immense bouwput voor ons restaurant was? Het bracht ons heus niet allemaal ellende. Integendeel. Door de werkzaamheden aan de brug waren er veel kijkers en die liepen dan natuurlijk ook wel eens even naar binnen voor een hapje en een drankje. Daarnaast kwamen de bruggenbouwers graag langs voor een warme hap. Provincie Fryslân organiseerde samen met Gemeente Waadhoeke een ‘moarnsbrochje’ voor alle omwonenden, en u raadt het al, bij Poort van Franeker.

Oktober 2016 werd de nieuwe brug geopend en konden ook toevallige voorbijgangers Poort van Franeker ontdekken. Vanaf het begin hebben we eigenlijk direct heel veel (vaste) gasten mogen ontvangen. En ook nu, in deze gekke tijd, mogen we onze thuisgasten volop bedienen. Daar worden we niet alleen blij van, maar zijn we iedere dag weer oprecht dankbaar voor.

In Poort van Franeker zijn in de afgelopen 5 jaar al heel wat vergaderingen en feesten in onze zalen georganiseerd. Daarnaast verzorgen we catering op locatie. Hotelgasten weten Poort van Franeker intussen ook te vinden, sinds die functie weer in ere is hersteld. We investeren periodiek in het hotel-restaurant, wanneer daar financieel de ruimte voor is. Zo ook nu. In het restaurant is de houten vloer vervangen door een vloer van schuimbeton, waarover straks nog een gietvloer komt.

Ondanks het feit dat we, toen we dicht moesten, direct zijn overgestapt op het afhalen en bezorgen van maaltijden, missen we onze gasten enorm. U culinair verwennen en gastvrij ontvangen in Poort van Franeker, is dat wat we – met het hele team – het liefste doen. We verlangen, net als iedereen, naar het moment dat we weer open kunnen. Tot die tijd blijven we met veel liefde en plezier koken voor iedereen thuis. Daarbij proberen we zo creatief mogelijk te zijn. Een voorbeeld daarvan is de ‘Stamppotdag’ op woensdag en de ‘Soepdag’ op zaterdag.

Jubileummenu Poort van Franeker

Jubileummenu

Wij vieren het eerste lustrum met een speciaal jubileummenu in het weekend van 5 maart 2021. Dat is precies 5 jaar na de opening.

 

Nb. Leuk dat Van Wad Tot Stad en Franeker Actueel ons eerste lustrum ook onder de aandacht hebben gebracht.