Nieuws & Agenda

Luxe paasontbijt bij u thuis!

Met Pasen, op zondag 4 en maandag 5 april 2021 tussen 8.00 en 11.30 uur, bezorgen wij graag een luxe paasontbijt bij u thuis!

Gedekte tafel voor Paasontbijt

U kunt tot vrijdag 2 april voor zowel volwassenen als voor kinderen een ontbijt bestellen.

Paasontbijt volwassenen

Het ontbijt bestaat voor volwassenen (€ 17,50 p.p.) onder andere uit:

 • Croissant
 • Paasbrood
 • Mueslibol
 • Roombroodje
 • Vloerkadet
 • Verschillende soorten vleeswaren
 • Kaas, brie
 • Petit four
 • Jus d’ orange
 • Vers fruit
 • Wrapper gevuld met zalm
 • Zoetbeleg
 • Roomboter
 • Gekookt ei

Paasontbijt kinderen

Voor de kinderen (€ 10,00 p.p) hebben we het volgende paasontbijt samengesteld:

 • Paasbrood
 • Chocolade broodje
 • Wit en bruin bolletje
 • Pakje yogi drink
 • Banaan
 • Petit four
 • Zoetbeleg
 • Roomboter
 • Snijworst
 • Kaas
 • Ei

Heerlijke gerechten met Pasen

Poort van Franeker is zondag 4 en maandag 5 april tevens geopend voor het afhalen en bezorgen (tussen 16.30 en 21.00 uur) van heerlijk gerechten! Tp: bestel op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Vragen of bijzondere wensen met Pasen?

Heeft u nog vragen of bijzondere wensen? Neem dan gerust contact met ons op.

Jubileumwinactie bij Poort van Franeker

Jubileumwinactie in verband met ons 5-jarig bestaan.
Ons jubileumweekend komt dichterbij. 5, 6 en 7 maart vieren we het 5-jarig bestaan van Poort van Franeker. Het eerste lustrum vieren we met een speciaal voor u samengesteld jubileummenu. Maar ook met een winactie.

 

jubileumwinactie diner voor twee

 

Het idee is dat u ons verhalen gaat vertellen. Een voorbeeld… één van onze gasten vertelde ons op een dag dat hij 60 jaar geleden zijn trouwreceptie in Hotel-Restaurant De Bleek had gehouden en daarom op dat moment hun jubileum in Poort van Franeker vierde. Het trouwpak van toen paste zelfs nog… uiteraard vertelde hij nog veel meer, maar het gaat even om het idee. Prachtig toch?
Heeft u nu ook zo’n verhaal of een mooie herinnering aan ons hotel-restaurant en u mailt ons dit, dan gaan wij die verhalen lezen en bewaren. En als we dan weer open gaan kan een ieder ze inkijken… Maar dat niet alleen, het verhaal dat het meeste indruk op ons maakt krijgt van ons een ‘Diner voor twee’ thuisbezorgd (binnen ons bezorggebied en op een in overleg te bepalen datum).

 

Mee doen met het de Jubileumwinactie?

Kortgezegd, stuur uw verhaal, anekdote of herinnering voor maandag 15 maart 2021 naar info@poortvanfraneker.nl. U mag het verhaal natuurlijk ook persoonlijk afgeven of bij ons in de brievenbus gooien. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en wordt tevens vermeld op de website en sociale media.

 

Jubileummenu bestellen?

Het jubileummenu bestaat uit 3-gangen: ‘Huisgemaakte tomatensoep met bosui, hamstukjes & room, de Poort Schnitzel met champignonragout, gegratineerd met oude kaas en als dessert Crème brûlée gekaramelliseerd met suikerlaagje en slagroom. Prijs per persoon €26,95 en te bestellen op 5, 6 en 7 maart 2021. Naar bestellen…

Jubileummenu in eerste weekend van maart

Jubileummenu vanwege het 5-jarig bestaan van Poort van Franeker

Op 8 februari 2016 deden we een bakkie bij de notaris en kochten we dit restaurant. Best spannend was dat toen hoor, maar we hebben er nog geen dag spijt van. De weken daarna moesten we eerst klussen en alles klaarmaken voor de officiële opening op 5 maart. Restaurant Poort van Franeker was en.

Weet u nog dat de brug over het Van Harinxmakanaal er destijds uit lag en dat er een immense bouwput voor ons restaurant was? Het bracht ons heus niet allemaal ellende. Integendeel. Door de werkzaamheden aan de brug waren er veel kijkers en die liepen dan natuurlijk ook wel eens even naar binnen voor een hapje en een drankje. Daarnaast kwamen de bruggenbouwers graag langs voor een warme hap. Provincie Fryslân organiseerde samen met Gemeente Waadhoeke een ‘moarnsbrochje’ voor alle omwonenden, en u raadt het al, bij Poort van Franeker.

Oktober 2016 werd de nieuwe brug geopend en konden ook toevallige voorbijgangers Poort van Franeker ontdekken. Vanaf het begin hebben we eigenlijk direct heel veel (vaste) gasten mogen ontvangen. En ook nu, in deze gekke tijd, mogen we onze thuisgasten volop bedienen. Daar worden we niet alleen blij van, maar zijn we iedere dag weer oprecht dankbaar voor.

In Poort van Franeker zijn in de afgelopen 5 jaar al heel wat vergaderingen en feesten in onze zalen georganiseerd. Daarnaast verzorgen we catering op locatie. Hotelgasten weten Poort van Franeker intussen ook te vinden, sinds die functie weer in ere is hersteld. We investeren periodiek in het hotel-restaurant, wanneer daar financieel de ruimte voor is. Zo ook nu. In het restaurant is de houten vloer vervangen door een vloer van schuimbeton, waarover straks nog een gietvloer komt.

Ondanks het feit dat we, toen we dicht moesten, direct zijn overgestapt op het afhalen en bezorgen van maaltijden, missen we onze gasten enorm. U culinair verwennen en gastvrij ontvangen in Poort van Franeker, is dat wat we – met het hele team – het liefste doen. We verlangen, net als iedereen, naar het moment dat we weer open kunnen. Tot die tijd blijven we met veel liefde en plezier koken voor iedereen thuis. Daarbij proberen we zo creatief mogelijk te zijn. Een voorbeeld daarvan is de ‘Stamppotdag’ op woensdag en de ‘Soepdag’ op zaterdag.

Jubileummenu Poort van Franeker

Jubileummenu

Wij vieren het eerste lustrum met een speciaal jubileummenu in het weekend van 5 maart 2021. Dat is precies 5 jaar na de opening.

 

Nb. Leuk dat Van Wad Tot Stad en Franeker Actueel ons eerste lustrum ook onder de aandacht hebben gebracht.

Valentijnsmenu een culinair cadeau op Valentijnsdag

Zondag 14 februari is het weer één en al liefde bij Poort van Franeker. In de keuken tenminste… want daar bereiden we voor alle tortelduifjes, blind dates en/of liefdesparen een heerlijk culinair valentijnsmenu. Speciaal voor onze thuisgasten.

Met wie en waar u Valentijnsdag wilt doorbrengen dat bepaalt u deze keer zelf. Het team van Poort van Franeker wil er alles aan doen om u in ieder geval een culinaire dag te bezorgen, maar u moet op het adres waar u bent wel zelf ‘de slingers ophangen’.

gedekte tafel in afwachting van valentijnsmenu

Verras uw valentijn en kies voor het speciale menu dat met liefde voor u is samengesteld:

 • TARTAAR VAN GEROOKTE ZALM met bieslook en crème fraîche. Geserveerd met een broodje met roomboter.
 • GESTOOFDE SUKADEVLEES met een lekkere jus en gekruide rijst
 • En tot slot een LOVE DESSERT. Laat u verrassen!

Het valentijnsmenu serveren we met friet of gebakken aardappelen, verse groente, rauwkost en mayonaise. Sowieso zit bij iedere bestelling een kleine attentie. De kosten voor het valentijnsmenu zijn € 28,95 per persoon.

Bestel het valentijnsmenu op tijd!

Telefonisch het valentijnsmenu bestellen kan tijdens openingstijden op 06-336 904 50. Of maak gebruik van het bestelformulieren op de pagina Afhalen en bezorgen. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij u om tijdig uw wensen aan ons door te geven. Want sinds het valentijnsmenu online staat, rollen de bestellingen via de mail en telefoon binnen.

4 keer volgereserveerd

Maar liefst 4 dagen achter elkaar, 24 t/m 27 december, zijn wij volgereserveerd. Ons kerstmenu is zo in trek dat er geen enkele bestelling meer bij kan. Hartelijk dank thuisgasten, dit is echt boven verwachting!

volgereserveerd

Volgereserveerd en andere menukaart

De kaart die we normaal hanteren zal daarom tijdens de kerstdagen niet beschikbaar zijn. Onze intentie is om de kerstdagen voor onze thuisgasten vooral heel smakelijk te maken. Daarom leggen wij de focus van 24 t/m 27 december op het kerstmenu.

Gesloten rond jaarwisseling

Ons restaurant is donderdag 31 december 2020 en vrijdag 1  januari 2021 gesloten. Wij wensen u smaakvolle feestdagen en een gezond en culinair nieuwjaar!