Nieuws & Agenda

Afhalen en bezorgen vanaf zondag 28 november 2021

De coronamaatregelen van vrijdag 26 november 2021 betekenen dat ons restaurant vanaf zondag 28 november niet meer tot 20.00 uur, maar tot 17.00 uur geopend is. Wilt u uw reeds gemaakte afspraken vervroegen, of bijvoorbeeld overdag komen dineren, weet dan dat dit mogelijk is.

Vanaf zondag 28 november, en daarna van dinsdag t/m zondag tussen 17.30 en 20.30 uur, bieden we weer de mogelijkheid om gerechten af te halen of te laten bezorgen. Naast de soepdag op zaterdag (begin november weer mee gestart), komt ook de stamppotdag op woensdag terug (vanaf 1 december a.s.).

Afhalen en bezorgen

 

Afhalen en bezorgen

Voor het afhalen en bezorgen van gerechten is er een speciale menukaart omdat wij onze kwaliteit willen waarborgen. Niet alle gerechten zijn namelijk geschikt om na bereiding nog op reis te gaan.

Heeft u vragen over het afhalen of laten bezorgen van maaltijden? Neem gerust telefonisch contact met ons op 06-336 904 50 (tussen 10.00 en 21.00 uur) of stuur een mail naar: info@poortvanfraneker.nl.

 

Tafeltje reserveren in ons restaurant

Uw tafeltje reserveren kan telefonisch of via het reserveringsformulier op de website. De menukaart in het restaurant tonen wij tevens op de website.

Graag tot ziens!
Team Poort van Franeker

Nb. Wilt u overnachten? Neem ook dan gerust contact met ons op (0517-392124 of 06-336 904 50).

Soepdag bij Poort van Franeker

Vanaf 13 november 2021 iedere zaterdag Soepdag!

Bij Poort van Franeker kunt u iedere zaterdag tussen 11:30 en 14:30 uur, met een eigen pan, soep afhalen! :

 • Erwtensoep, per liter € 7,00
 • Iedere week een andere dagsoep, per liter € 6,00

Soepdag Pompoensoep en erwtensoep

Als het kan, zou u dan van tevoren uw bestelling aan ons door kunnen geven? Vooraf bestellen is ook handig om teleurstellingen te voorkomen. Bovendien krijgen wij zo tevens een indicatie van hoeveel liter erwtensoep en dagsoep we voor zaterdag moeten maken.

Op Soepdag soep of snert vervoeren zónder morsen, het kan!

Natuurlijk willen we graag dat u zonder te morsen met de soeppan thuiskomt. Tip! Gebruik een aantal elastieken. In de video hieronder laten ze zien hoe u het deksel aan de pan kan vastmaken. Geen pan of zaterdag de pan vergeten? Geen zorgen, dan krijgt u het gewoon in een bakje van ons mee naar huis.

 

Soepdag samengevat

 • Telefonisch bestellen kan tijdens openingstijden op 06-336 904 50. 
 • Bestellingen via mail of contactformulier op de website graag uiterlijk op vrijdag plaatsen
 • Afhalen alleen op zaterdag tussen 11.30 – 14.30 uur.
 • Betalen kan per (mobiele) pin.
 • U en wij houden veilig afstand van elkaar en andere thuisgasten.

Vacature ervaren gastvrouw, gastheer in de bediening

Het team van Poort van Franeker is per direct op zoek naar een parttime gastvrouw, gastheer in de bediening. Ofwel, iemand die op een vrolijke en positieve wijze onze gasten kan bedienen wanneer zij ons hotel-restaurant vereren met een bezoek. 

Taken

Je ontfermt je over onze gasten, ontvangt ze, neemt bestellingen op, serveert en blijft in contact. Je overlegt voortdurend met je collega’s over de voorkomende werkzaamheden.

Jouw kwaliteiten

Je bent representatief en enthousiast, je doet er dan ook alles aan om het onze gasten naar de zin te maken. Je drive is om ze een beleving te bezorgen. Want dat is waar het bij ons om draait; eten, drinken en beleven…

Verder ben je:

 • gastvrij
 • gedreven en
 • stressbestendig

Vacature gastvrouw gastheer

Goed om te weten in je rol als gastvrouw, gastheer

Teamspirit, collegialiteit en een flexibele werkhouding is bij ons de normaalste zaak van de wereld. Onze nieuwe collega is beschikbaar in het weekend en door de week (dinsdag t/m zondag) en heeft ervaring in de horeca.

Wat wij bieden

 • 20-25 urige werkweek
 • Salaris passend bij de ervaring
 • Horeca-cao

Alles draait bij ons om service, kwaliteit en gastvrijheid. Wij zijn op zoek naar jou, als je hard wilt werken, mét plezier. In een sfeervolle omgeving en een leuk team.

Solliciteren naar gastvrouw, gastheer in de bediening

Stuur een appje naar 06-336 904 50 of een mail (info@poortvanfraneker.nl) als je interesse hebt in deze baan. Bellen mag natuurlijk ook over de vacature. Je motivatie om bij ons te komen werken horen we graag. En een cv is handig wanneer we met je in gesprek gaan.

Meer over Poort van Franeker

Poort van Franeker staat bekend als een gezellig eetcafé in elfstedenstad Franeker. Daarnaast beschikken we over gezellige zalen en nette hotelkamers. Bovendien is het hotel-restaurant gesitueerd op een prachtige, historische locatie, direct gelegen aan het Van Harinxmakanaal. Meer lezen…

Thuisgasten bedankt! Restaurant weer open 🥳

Donderdag 3 en vrijdag 4 juni zijn de laatste dagen dat u maaltijden bij ons kunt afhalen en laten bezorgen. Vanaf zaterdag 5 juni ontvangen we u weer gastvrij bij ons in het restaurant op een nieuwe vloer. Wat vinden jullie van de nieuwe bar? 

restaurant weer open nieuwe bar

Overigens zijn we opnieuw overweldig door het aantal reserveringen. En dat overweldigende gevoel overheerst, mede voor uw support in de periode dat we gesloten waren. Nogmaals dank daarvoor!

Daarom beginnen we enthousiast en vol vertrouwen aan het ‘nieuwe normaal’. En daar hoort ook een nieuwe menukaart bij. Wat wel blijft is de daghap op woensdag.

Wees welkom bij,
POORT VAN FRANEKER
Eten, drinken en beleven…

Reserveer online of bel 06-33690450

Alvast bedankt!

Luxe moederdagontbijt aan huis

Op zondag 9 mei 2020, bezorgen wij met veel liefde een luxe moederdagontbijt aan huis bij uw moeder of bij de moeder van uw (klein)kinderen. U kunt het moederdagontbijt op een door u gewenste tijd laten bezorgen, bij voorkeur tussen 8.00 en 11.30 uur en in het bezorggebied van Poort van Franeker.

Luxe moederdagontbijt aan huis bezorgd door René

Het ontbijt bestaat uit verschillende broodjes (denk aan een roombroodje, suikerbolletje, harde bruine bol en croissantje), diverse kaassoorten en vleeswaren, zoetbeleg, aardbeien, een petit four een zalm wrapje en een luxe hapje: parmaham met asperges. Natuurlijk ontbreken jus d’orange, een bakkersbeschuitje en een gekookt ei niet. En alleen voor de allerliefste mama’s is er nog een verrassing van het huis.

Ons luxe moederdagontbijt is voor € 17,50 p.p. te bestellen. Graag uw bestelling doorgeven voor donderdagavond 6 mei, dus graag voor 18.00 uur.

Vragen over het luxe moederdagontbijt aan huis?

Heeft u vragen over of speciale wensen betreffende het moederdagontbijt aan huis? Neem dan gerust contact met ons op.

Breng- en haalservice van maaltijden op moederdag

Uiteraard kunt u ook op moederdag gerechten van onze menukaart afhalen of laten bezorgen (tussen 16.30 en 20.30 uur). Bekijk de menukaart online!