Omgeving - Poort van Franeker

    Momenteel
  • Home
  • Omgeving

Onze omgeving

Er is genoeg te beleven, te ontdekken en te bezoeken

Nu u toch een bezoek brengt aan elfstedenstad Franeker, wilt u vast ook de omgeving verkennen. Er is genoeg te beleven, te ontdekken en te bezoeken. Is het niet in Franeker, dan wel in onze unieke provincie Fryslân. Geniet allereerst van de prachtige video en waan u alvast in Franeker, ster van de elf steden en haar mooie omgeving. Daaronder vindt u een tweetal wandelroutes. Pakt u de fiets (of huurt er één) om van de plattelandsgemeente Waadhoeke, met meer dan 40 dorpen, te genieten? Kijk dan vooral even naar de fietsroutes. In samenwerking met route.nl hebben we die voor u samengesteld. De start is vanaf ons Hotel-Restaurant in Franeker.

Franeker, ster van de elf steden

Franeker is een stad waar niets vanzelfsprekend is. Beide voeten in de Friese klei en tegelijk verbonden met de grootsheid van ons zonnestelsel, zoals Eise Eisinga met zijn wereldberoemde Koninklijk Planetarium – sinds 2023 Unesco Werelderfgoed – tastbaar maakte. Die combinatie roept voortdurend nieuwe vragen op, in de wetenschap dat de waarheid voor iedereen anders is en met de tijd mee verandert. Het scherpen van de geest kan op vele manieren, zo getuigt de stadshistorie van deze oude universiteitsstad. 

(Bron: YouTubekanaal Franeker, 2023)

Wandelroute

Fietsroute

Omgeving verkennen?

In ons restaurant zijn verder allerlei folders en brochures te vinden over onze omgeving. Beleef, ontdek of bezoek! Uiteraard helpen wij u graag bij uw keuze.

Stationsweg 1, 8801 JL FRANEKER info@poortvanfraneker.nl 0517 39 21 24