Over ons

Poort van Franeker staat bekend als een gezellig eetcafé in elfstedenstad Franeker. Daarnaast beschikken we over gezellige zalen en nette hotelkamers. Bovendien is het hotel-restaurant gesitueerd op een prachtige, historische locatie, direct gelegen aan het Van Harinxmakanaal.

Poort van Franeker ligt net buiten het centrum van Franeker, ongeveer 3 minuten lopen. Zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Ten eerste omdat op 1-2 minuten lopen vanaf het hotel-restaurant het treinstation Franeker ligt (traject Leeuwarden – Harlingen Haven). Ten tweede vindt u daar ook de bushalte voor lijndienst 35 (richting Sneek busstation) en 75 (traject Bolsward Busstation – Harlingen Zorgplein).

Eten, drinken en beleven…

Onze slogan is eten, drinken en beleven…, of het nu gaat om een kop koffie, een etentje, feestje of overnachting.

Restaurant

Op de menukaart in het restaurant staan seizoensgebonden gerechten, 3-gangen menu’s, lunchgerechten en à la carte gerechten. Naast de kaart kunt u diverse andere gerechten van ‘de dag’ of ‘de week’ bestellen.

Zalen

Naast lekker eten en drinken is Poort van Franeker een prima locatie voor allerlei partijen. In de eerste plaats vanwege de mooie authentieke zalen en in de tweede plaats biedt Poort van Franeker ook een goed verzorgd koud-, warm- en dessertbuffet voor uw gasten.

Catering op eigen locatie

Poort van Franeker verzorgt ook catering op locatie. Er zijn zoveel gelegenheden waarbij eten en drinken op een eigen locatie gewenst is. Of het nu gaat om een verjaardag,  jubileum of afscheid, wij brengen graag een warm en/of koud buffet dat perfect bij die gelegenheid past. Uiteraard geheel naar wens en smaak.

Hotelkamers

Sinds 2019 is de hotelfunctie weer in ere hersteld. De drie hotelkamers zijn gerestyled en bieden plaats aan maximaal vijf tot zes personen. Niet alleen zijn het nette kamers maar ook voor een nette prijs. En inclusief een heerlijk Fries ontbijt!

Over ons tot slot…

Wij, Sonja & René Norder, ontvangen u graag met veel toewijding en enthousiasme op onze sfeervolle locatie. Sowieso streven we er naar om met het complete team u te laten genieten van uw verblijf. En natuurlijk van de omgeving. U bent van harte welkom!

Contact

Direct een tafel of zaal reserveren? Of een hotelkamer boeken? Neem dan contact met ons op.